Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Επίσκεψη στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή

Την Τετάρτη, 18 Μαΐου, επισκεφθήκαμε την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και είδαμε από κοντά αγελάδες και μοσχαράκια. Είδαμε το βουστάσιο, το χώρο που αρμέγουν τις αγελάδες, τη διαδικασία εμφιάλωσης του γάλακτος. Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε τις δικές μας ετικέτες και φτιάξαμε κρέμα με φρέσκο αγελαδινό γάλα.
Την επόμενη μέρα γράψαμε και ζωγραφίσαμε ότι μας άρεσε και μας έκανε εντύπωση.


Στο βουστάσιο, βλέπουμε από μακριά τις αγελάδες

Αρμέγουμε τις αγελάδες στις 3 το ξημέρωμα και στις 3 το μεσημέρι

Έτοιμη η αγελάδα μας για άρμεγμα.

Με λίγη προσπάθεια τα καταφέραμε.

Αρμέγοντας την αγελάδα...

Οι μικροί αγελαδοτρόφοι αρμέγουν.

Να και τα μοσχαράκια
Παιδιά και μοσχαράκια.

Ένα πεινασμένο μοσχαράκι.

Ταΐζοντας χορταράκια το μοσχαράκι.

Μαθαίνοντας το ταξίδι του γάλακτος από την αγελάδα στο μπουκάλι.

Ζωγραφίζουμε ετικέτες και ανακατεύουμε την κρέμα.

Άλλοι ζωγραφίζουν κι άλλοι ανακατεύουν.

Τα μπουκάλια μας είναι έτοιμα.      Την  















































































 
 
 

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ "ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ" !!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή